Home > Analys: Atlas Copco A vid vägskäl…

Analys: Atlas Copco A vid vägskäl…

Atlas Copco A handlas återigen vid stödet i den långsiktigt stigande trendkanalen vilket utgör vägskälet mellan förnyad svaghet alternativt en återgång till den stigande huvudtrenden.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Atlas Copco A handlas inom en väl definierad stigande trendkanal vilket utgör aktiens långsiktiga ”spelplan”. Aktien har efter ett falskt utbrott genom kanalgolvet under september visat en sidledes utveckling mellan stödet vid kanalgolvet och motståndet i form av det fallande jämviktsvärdet, MA 200. För närvarande utgör 204 kr en nivå som måste hålla de kommande veckorna för att ge möjligheten till ett andra test av MA 200 och ett potentiellt utbrott på ovansidan.

Stänger aktien ovanför 236.60 med god marginal och under ökad omsättning är detta en klar positiv utveckling som på sikt har möjlighet för en fortsatt uppgång mot kanaltaket.

Bryts istället stödet vid 204 kr är risken överhängande för fortsatt nedgång för ett test av septemberbotten runt 186.70 kr i första hand, och stödet vid kanalbotten i den kortsiktigt fallande trendkanalen i andra hand, runt 157 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd vid 204, 186.70 samt 157 kr. Motstånd vid 217, 235-238 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto