Home > Analys: Atlas Copco B på väg mot stödnivåer

Analys: Atlas Copco B på väg mot stödnivåer

Atlas Copco Aktiebolag är ett globalt svenskt industriföretag med huvudkontoret på Sickla Industriväg i Nacka, Stockholms län. Företaget har cirka 30 000 anställda och verkar inom fyra affärsområden: kompressorteknik, industriteknik, gruv- och bergbrytningsteknik samt bygg- och anläggningsteknik. Över 98 procent av försäljningen sker utanför Sverige. Produkterna inom sektorn handverktyg och borrmaskiner produceras i Sverige, i bland annat Tierp, Örebro, Fagersta och Kalmar medan kompressortillverkningen sker utomlands. Företaget anses som mycket framgångsrikt inom sina kärnområden, kompressorteknik, bergborrning (spränghålsborrning och prospektering) samt handverktyg för i första hand bilindustrin.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är fallande

Stöd finns 150 samt 130 kr. Motstånd vid 170 kr.

Atlas Copco B aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend sedan botten runt 40 kr från oktober 2008. En mindre köpsignal utlöstes i dec 2012 vilket tog aktien upp till nya all time highs runt 170 kr. Aktien har de senaste månaderna haft en slagig handel runt denna toppnotering utan att ha lyckas öka på uppgången vilket är en tidig indikation på att aktien är i behov av en rekyl . Närmaste stöd finns vid 150 kr vilket är ett återtest på den utlösta köpsignalen, men med tanke på det sura börshumöret i allmänhet finns det risk att aktien tar sig ned mot det starkare stödet i form av den långsiktiga upptrenden vid 130 kr.

Vi räknar med att aktien är på väg ned mot i första hand 150 kr följt av 130 kr. I dagsläget förväntas den långsiktiga trenden vid 130 kr ge ett fortsatt stöd för uppgång.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto