Home > Analys: Atlas Copco A forcerar motstånd…

Analys: Atlas Copco A forcerar motstånd…

Atlas Copco A har forcerat motståndet vid 252kr vilket öppnar upp för ett test av tidigare topp och möjligheten till ett positivt utbrott på ovansidan.

Atlas Copco A långsiktigt stigande huvudtrend i form av MA 40 veckor har sedan juli haft en negativ utveckling, men detta behöver inte nödvändigtvis betyda svaghet framöver då aktien uppvisat svårigheter att få ett fotfäste på nedsidan.

Sedan februari har 252kr nivån agerat som ett stöd. Stödet forcerades i början av juli men aktien hittade en botten kort därefter och har de senaste veckorna handlats inom ett snävt intervall som lett till att aktien återigen tagit mark ovanför 252kr som på nytt omvandlats till ett stöd.

Så länge som aktien respekterar detta stöd på veckobasis är oddsen goda för ett test av tidigare toppar och ett eventuellt utbrott på ovansidan. Då aktien misslyckats att attrahera ett bestående säljtryck ser vi en möjlighet till ett köp mellan 252- 255kr. Målkurs sätts till 287kr. Nödutgången placeras förslagsvis på 246kr.

Aktien handlas under det fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Atlas Copco A
Entré köp 252- 255kr Ticker ATCO A
Målkurs 287kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 246kr P/E 18.8
Senaste 261.15kr Direkt avk. 2.7%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.