Home > Analys: Atlas Copco i närheten av stödnivå…

Analys: Atlas Copco i närheten av stödnivå…

Atlas Copco har efter ett sämre delårsresultat fallit kraftigt och handlas i närheten av stödet vid kanalgolvet. Då aktien är kortsiktigt översåld räknar vi med en motreaktion inom kort.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Atlas Copco A aktien befinner sig i en starkt stigande trendkanal efter en utlöst köpsignal i början av januari. Under större delen av uppgångsfasen har aktien varit som klistrad vid motståndet runt kanaltaket och motreaktionerna har varit minst sagt modesta.

I slutet av förra veckan visade aktien ett delårsresultat som kom in sämre än förväntat 4 767 miljoner mot det förväntade 4 844 miljoner. I övrigt betonades ett svagt kvartal främst i avseende orderingång inom kompressorteknik och Mining. Det svaga delårsresultatet var den trigger aktien behövde för att starta en vinsthemtagningsfas ned från motståndet vid kanaltaket.

Aktien har fallit drygt 13 % de senaste dagarna vilket gör aktien översåld i det korta perspektivet och skapar en affärsmöjlighet då aktien tagit sig ned i närheten av en naturlig vändningsnivå vid kanalgolvet. En spinning top candlestick formation har bildats i kursdiagrammet vilket indikerar ett avtagande säljintresse och stödjer en motreaktion inom kort.

På lång sikt handlas aktien fortfarande i en stigande trend men den gigantiska volymökningen i samband med kursfallet efter delårsresultatet har medfört att aktien brutit kraftigt nedåt i On balance volume indikatorn. Såvida inte OBV helt plötsligt börjar stiga kraftfullt är risken stor att vi sett toppen för denna gång.

Vi rekommenderar ett kortsiktigt köp runt mellan 255-256.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 249 kr. Målkurs sätts till 281 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 253 kr. Motstånd vid 282 följt av 303 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto