Home > Analys: Atlas Copco laddar för nya tag!

Analys: Atlas Copco laddar för nya tag!

Efter en sur utveckling under sommaren, strax efter att Atlas Copco noterade nytt all time high i slutet av juni, har en tydlig kraftsamling påbörjats. Augusti har inletts med underliggande positiva tongångar, vilket även framgår genom att köpstyrkan börjar vakna till liv allt mer. Bekräftelse på vidare uppgång inväntas, genom utbrott ur kraftsamling.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Atlas Copco har under innevarande året upplevt en stadig uppgång sedan januari månad.

Bolaget noterade nytt all time high i slutet av juni. Därefter kom sommarens rapportbesvikelser, som dominerade utvecklingen under juli.

Nedgången innebär att vi sedan en månad tillbaka tappat drygt -12 procent i börsvärde, samtidigt som vi nu inlett augusti månad med underliggande positiva tongångar.

Vi tycks alltså uppleva en kraftsamling, där köpstyrkan börjar vakna till liv allt mer.

En bekräftelse på vidare uppgång inväntas, genom ett utbrott ur intervallet inom 290-300 kronor som pågått i augusti.

Detta innebär att vi ser ett köpläge omkring 301 kronor. Alternativt kan en inledande position tas redan i dagsläget, för att skala upp positionen allt eftersom vi får bekräftelse av köpstyrkan.

Under resans gång ser vi en mindre anhalt vid 305 kronor, som tidigare varit i fokus som en balanspunkt så sent som i mars månad, då svårigheter upplevdes före vidare uppgång.

Om börssentimentet blir positivt under hösten, finns möjligheter till uppgång mot 335 kronor. Sannolikheten för detta är dock lägre i dagsläget, då sentimentet just nu på marknaden är något mer svårbedömt. Därmed landar målkursen på 315 kronor, eftersom vi väntar oss ett större motstånd från säljare omkring denna prisnivå.

För att begränsa nedsidan kan en stop loss förslagsvis placeras redan vid 296 kronor, eftersom en nedgång under denna prisnivå ökar sannolikheten för att 290 kronor skall utmanas. Ett genombrott av 290 kronor skulle även förändra vår positiva bild.

Bortsett från en tung rapportbesvikelse i mitten av juli, har det framgått i augusti att bolaget köper kompressordistributören Glauber Equipment Corporation i USA.

Bolaget är en distributör och serviceleverantör av Atlas Copcos kompressorer.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

Analys: Atlas Copco laddar för nya tag!

Atlas Copco
Entré köp 301.00 kr Ticker ATCO A
Målkurs 315.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 296.00 kr P/E 25.7
Senaste 294.30 kr Direkt avk. 2.3%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto