Home > Analys: Atlas Copco laddar för uppgång!

Analys: Atlas Copco laddar för uppgång!

Atlas Copco har efter ett par veckor av kraftsamling börjat uppvisa ett positivt volymförhållande. Tongångarna är därmed tydliga, positiv utveckling som pekar på att vi kan vara på väg tillbaka mot tidigare all time high. Aktien utmanar efter torsdagens handel även en teknisk nyckelnivå på allvar, och startskottet kan vara på väg att triggas inom kort…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Under maj månad tappade Atlas Copco tydligt med mark, efter att Morgan Stanley sänkte verkstadssektorn till ”försiktig”.

Bolagets aktie befann sig i första halvan av maj månad vid all time high, som utmanades upprepade tillfällen.

Sedan nedgången till 315 kronor, har vi dock fått uppleva en tydligt sidledes rörelse, sakta men säkert norrut. Vi har även fått en tydlig balansgång kring det kortsiktiga 50 dagars glidande medelvärde.

Vi börjar därmed ta tillbaka allt mer av den tidigare nedgången. Aktien noteras drygt 17 procent upp sedan början av året.

Ett positivt volymförhållande har även uppstått sedan nedgången till 315 kronor, som även formats till en tung stödnivå.

Köpstyrkan visar därmed ett underliggande tecken på övertag, och vi har upplevt upprepade utmanande av motståndsnivån vid 324.50 kronor, vilket gör att vi bedömer att Atlas Copco nu står och laddar för uppgång.

Inledningsvis inväntar vi en etablering över motståndsnivån vid 324.50 kronor, förslagsvis skulle en attraktiv ingång vara kring 325 kronor, för att bekräfta ett utbrott.

Vid ett sådant positivt momentum, bedömer vi att sannolikheten är hög, för att vi kan få en uppgång till vår målkurs 335 kronor. Strax över denna prisnivå befinner vi oss vid tidigare all time high, och säljare väntas ge ordentligt med motstånd här.

Sannolikheten är dock hög, för att det kan bli ett nytt all time high under en sådan resa, men risken är samtidigt hög för att det kan bli en kort uppgång intradag, följt av vinsthemtagning, vilket gör att vi är något mer försiktiga med en sådan bedömning.

Förslagsvis placeras en stop loss redan vid 322.00 kronor, för att begränsa ett möjligt falskt utbrott av motståndet vid 324.50 kronor.

Så sent som på torsdagen framgick det att Atlas Copco, slutit avtal om att förvärva en del av Mobilaris MCE AB, ett Sverigebaserat bolag som tillhandahåller avancerad mjukvara som optimerar gruvverksamhet underjord.

”Det innovativa teamet på Mobilaris kommer att spela en nyckelroll då Atlas Copco vidareutvecklar sina digitala och automationslösningar vilket ger gruv- och anläggningskunder ökad säkerhet, effektivare verksamhet och högre produktivitet,” sade Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. ”Detta är framtiden inom gruvdrift.”

Förvärvet av Mobilaris MCE förväntas slutföras i början av tredje kvartalet 2017, och kommer att verka som ett separat bolag, delvis ägt av Atlas Copco.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

Analys: Atlas Copco laddar för uppgång!

Atlas Copco
Entré köp 325.00 kr Ticker ATCO A
Målkurs 335.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 322.00 kr P/E 29.8
Senaste 324.40 kr Direkt avk. 2.1%

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto