Home > Analys: Atlas Copco A står inför en vändning nedåt!

Analys: Atlas Copco A står inför en vändning nedåt!

Atlas Copco A har bildat en ”doji” vändningscandlestick efter ett misslyckat utbrottsförsök ovanför tidigare toppnotering vid 296kr. Detta är ett tydligt svaghetstecken som har goda odds att vända trenden.

Atlas Copco A har sedan början av januari 2014 handlats inom ett större sidledes handelsintervall mellan 170 och 296kr, vilket utgör aktiens långsiktiga ”spelplan”. Det senaste året har aktien handlats i en stadigt stigande trend från intervallbotten upp till ett test av intervalltaket förra veckan som resulterade i en kraftfull säljrespons. Aktien passerade tidigare topp med drygt en krona och stängde på fredagen på samma kurs som vid starten av veckan vilket bildat en ”doji” vändnings-candlestick.

Detta är en tydlig indikation på att stigande kurser inte längre attraherar en bestående köpkraft… vilket vanligtvis leder till en trendvändning alternativt en sidåtgående rörelse för att samla kraft inför ett nytt utbrottsförsök. Då risken för framtida bakslag har ökat betydligt i kölvattnet av den uppvisade säljresponsen rekommenderar vi att man kliver av långa innehav. På nedsidan finns stöd vid 270kr, vilket om forceras bekräftar en vändnings nedåt mot i första hand 254kr.

Skulle aktien visa kortsiktig styrka de kommande veckorna finns närmaste motstånd vid 286 följt av 296kr. det är först vid en stängning ovanför 296kr, framförallt på veckobasis som styrketecken indikeras.

Atlas Copco A
Ticker ATCO A
Marknad OMXS Large Cap
P/E 28.9
Senaste 280.30kr Direkt avk. 2.4%

Aktien handlas ovanför det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

Veckodiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto