Home > Analys: Attraktiv ingångsnivå i Kinnevik B.

Analys: Attraktiv ingångsnivå i Kinnevik B.

Kinnevik B aktien utlöste en köpsignalför ett par veckor sedan då aktien forcerade ett motstånd runt 276 kr under rekord omsättning. Aktien har därefter rekylerat ned under minskad omsättning för ett återtest av köpsignalen vilket skapar en attraktiv ingångsnivå i aktien.

Kinnevik B aktiens kurskurva visade i slutet av förra året en trendacceleration på ovansidan vilket ofta slutar i en mini krasch eller helomvändning av den långsiktiga trenden. Det har stundtals varit svårt att avgöra om det inledande fallet på drygt 20 % i början av året var starten av en större korrigering eller en sedvanlig rekyl om än något större än vanligt.

Detta förhållande har nu klarnat då aktien dels forcerat en mindre konsolidering mellan 220 och 240 kr i maj månad, följt av en forcering av ett större motståndsområde runt 276 kr under extrem omsättning och brutit sig loss från en större huvudskuldra formation. Aktien handlas sedan maj månad i en tydlig upp trend.

Huvudskuldra formationen indikerar en prisuppgång på ungefär 60 kr från utbrottsnivån runt 276 kr. vilket ger en målkurs på runt 335 kr.

Vi rekommenderar ett köp i intervallet 276 – 280 kr. En stoploss placeras förslagsvis under den stigande trenden vid 263 kr. Målkurs 335 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto