Home > Analys: Attraktiv risk reward i Electrolux B.

Analys: Attraktiv risk reward i Electrolux B.

Electrolux B handlas inom ett snävt intervall mellan 210 och 235.50kr inom den stigande huvudtrenden. Huvudscenariot är fortsatt uppgång efter ett test av stödet vid intervallbotten.

Electrolux B aktien har efter ett test av stödet vid kanalbotten i den långsiktigt stigande huvudtrenden visat ett flertal positiva indikationer. Det tidigare motståndet vid 206kr har forcerats på ovansidan och framgångsrikt åter testats ett flertal gånger, vilket gör denna nivå avgörande för att behålla den tekniskt sett positiva bilden.

Sedan slutet av april har aktien handlats inom en sidledes konsolidering mellan 210 och 235.50kr. Det är sannolikt fråga om en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång i enlighet med den stigande huvudtrenden och den förstärka börsbilden som helhet. Stödet vid intervallbotten utgör tillsvidare en attraktiv ingångsnivå för ett köp då risken kan placeras mycket snävt i förhållande till uppgångspotentialen och möjligheten för ett utbrott på ovansidan.

Vi rekommenderar ett köp runt 212kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 205kr. Målkurs sätts till 235kr med reservation för möjligheten av ett positivt utbrott mot 270kr.

Electrolux
Entré köp 212kr Ticker ELUX B
Målkurs 235kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 205kr P/E 24.6
Senaste 212.50kr Direkt avk. 3%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga signifikant stänga under 210kr följt av vidare nedgång genom 206kr förväntas ett test av stödet vid kanalbotten runt 184kr i den långsiktigt stigande huvudtrenden.

Aktien handlas ovanför det svagt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto