Home > Analys: Attraktiv risk-reward i Loomis B.

Analys: Attraktiv risk-reward i Loomis B.

Loomis B har återigen tagit sig ned mot stödet vid kanalbotten där aktien tidigare visat på en motreaktion. Då potentialen på ovansidan är attraktiv i förhållande till ett genombrott föreslås ett köp runt 208 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Loomis B aktien har efter en toppnotering på 289 kr handlats ned till ett stöd i form av en tidigare botten där aktien initialt funnit stöd och påbörjat en motreaktion. Motreaktionen toppade ur runt 227.50 kr och aktien har därefter handlats mellan denna lokala topp och stödet i form av en trendlinje som sammanbinder bottnarna i den långsiktigt stigande trenden.

Så länge som aktien handlas ovanför detta långsiktiga stöd är förutsättningarna goda för en återhämtning mot i första hand 243 kr, vilket utgör kanaltaket i den kortsiktigt fallande trenden från februari toppen. För att ett positivt scenario skall infrias krävs det att aktien på nytt vänder upp från 208 kr för att därefter bryta igenom 227.50 kr på ovansidan. Detta ger indikationer om vidare uppgång för en avstämning av 234 kr följt av MA 200 runt 246 kr.

Skulle aktien stänga under 207.50 kr är detta ett tydligt svaghetstecken där vidare nedgång förväntas mot 194 kr som utgör kanalgolvet i den kortsiktigt fallande trendkanalen.

Då risken i for av en stoploss kan placeras snävt i förhållande till uppgångspotentialen föreslås ett köp runt 208 kr. Stoploss placeras under 204 kr. Målkurs sätts konservativt till 227 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LOOM B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto