Home > Analys: Attraktiv risk reward i Lundin Petroleum.

Analys: Attraktiv risk reward i Lundin Petroleum.

Lundin Petroleum bildade under gårdagen en doji candlestick formation efter att ha testat stödet i den kortsiktigt stigande trendkanalen. Detta ger positiva indikationer och öppnar upp för ett köpläge i en förväntad uppgång mot 115 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lundin Petroleum har sedan december 2011 handlats i en svagt fallande trendkanal. En vändning vid kanalbotten runt 92 kr i december 2014 ledde till en stark återhämtning där aktien enligt förväntan mötte motstånd vid kanaltaket… vilket resulterade i ännu en trendvändning. Dessa begränsningslinjer i form av stöd vid kanalgolvet och motstånd vid kanaltaket utgör således tillsvidare aktiens långsiktiga ”spelplan”.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Sedan december botten, navigerar aktien efter en kortare stigande trendkanal där aktien under gårdagen var nere för ett andra test av stödet vid kanalbotten. Detta resulterade i bildandet av en doji candlestick formation vilket indikerar tveksamhet i den starkt fallande trenden som varat från toppen på 145 kr och öppnar upp för möjligheten till en trendvändning.

Då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen i en vändning uppåt föreslås ett köp mellan 102- 103 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 99 kr. Målkurs sätts konservativt till 115 kr.

Bryter aktien i ett senare skede igenom 116 kr på ovansidan har en vändning uppåt bekräftats och nästa anhalt är i detta fall runt 126 följt av 130 kr. Skulle aktien istället visa svaghet genom en stängning under 101 kr ökar oddsen för ett test av 92 följt av 84 kr. Detta scenario anses i dagsläget vara mindre sannolikt med hänsyn till att oljan bildat en vändningscandlestick på månadsbasis.

Närmaste stöd finns vid 102, 92 samt 84 kr. Närmaste motstånd runt 115 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto