Home > Analys: Attraktiv risk reward i MTG B.

Analys: Attraktiv risk reward i MTG B.

MTG B aktien har visat positiva indikationer i samband med ett test av intervallbotten, vilket ger goda odds för vidare uppgång mot det fallande jämviktsvärdet, MA 200 runt 247 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

MTG B aktien handlas i en större konsolidering mellan intervalltaket runt 290 kr och intervallbotten vid 220 följt av 200 kr. Efter en lägre högsta notering under maj, har aktien utvecklats svagt och brutit ett flertal stöd i kursfallet. Tidigare har aktien navigerat efter det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200, detta har fungerat som stöd vid test ovanifrån och nu omvandlats till ett starkt motstånd vid test underifrån.

På kort sikt befinner sig aktien i en starkt fallande trend där säljkraften avtagit i samband med ett test av intervallbotten runt 220 kr. Aktien har bildat en vändningscandlestick i form av en hammer vilket indikerar att köpare åtminstone kortsiktigt har hittats, och ger goda odds för en fortsatt uppgång mot det långsiktigt fallande jämviktsvärdet i form av MA 200.

Kortsiktigt är aktien köpvärd för ett återtest i närheten av intervallbotten runt 222 kr, då en stoploss kan placeras snävt, förslagsvis under 217 kr, i förhållande till kortsiktig uppgångspotential mot i första hand 240 följt av 247 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Stöd finns runt 220 följt av 200 kr. Motstånd vid 240 följt av 247 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto