Home > Analys: Attraktivt köpläge i Bonava.

Analys: Attraktivt köpläge i Bonava.

Bonava B har rekylerat mot 122kr som omvandlats till ett stöd och utgör en ingångsnivå för ett köp mot 133kr i första hand.

Bonava är ett bostadsutvecklingsföretag i norra Europa, avknoppat från det svenska bygg- och fastighetsutvecklingsbolaget NCC AB. Bonava utvecklar och säljer bostäder till konsumenter och investerare på utvalda marknader i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, Sankt Petersburg, Estland och Lettland

Aktien har efter en dubbelbotten kort efter introduktionen i juni 2016 handlats till en högsta notering på 160kr i maj 2017. Det senaste året har aktien rekylerat nästen hela av den tidigare uppgångsfasen vilket gjort aktien tekniskt billig i jämförelse med handelsintervallet från börsintroduktionen.

I början av juli testades det kraftfulla raset från april vilket resulterade i en avvisning och bildandet av en ny dubbelbottenformation med en högre lågpunkt.

Under augusti passerades MA 40 samt motståndet vid 122kr vilket utlöst en köpsignal. Detta är en signifikant positiv utveckling framförallt då genombrottet resulterade i en ökad omsättning vilket är en förutsättning för en stabil rörelse på ovansidan.

De senaste veckorna har aktien rekylerat ned för ett återtest av den utlösta köpsignalen från september vilket skapar bästa möjliga ingångsnivå för ett köp mot 133kr i första hand.

Bonava B
Entré köp 122-124kr Ticker BONAV B
Målkurs 133kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 119.50kr P/E 13.4
Senaste 123.80kr Direkt avk. 4.2%

Aktien ha handlas på Stockholmsbörsen under symbol BONAV B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto