Home > Analys: Attraktivt köpläge i eye-tracking bolaget Tobii!

Analys: Attraktivt köpläge i eye-tracking bolaget Tobii!

Eyetracking bolaget Tobii har sedan mitten av februari tappat tydlig mark. Köpstyrka uppenbarades kring 54 kronor, från ett tydligt översålt läge. Förnyad köpstyrka tog aktien över tung motståndsnivå på torsdagen, vilket öppnar upp för vidare uppgång.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Tobii inledde det nya året i obestämt tillstånd, som vid mitten av februari eldade på negativt bränsle och tog aktien ned till 54 kronor, en nedgång på lite mer än 20 procent.

Aktien noterades vid tillfället tydligt översålt, och med mindre köpstyrka som tilltog ordentligt på torsdagen är det nu positiva tongångar som råder.

Förnyad köpstyrka tog aktien över tung motståndsnivå vid 57 kronor, för att stänga på 58.50 kronor.

Etablering över motståndsnivån, innebär att aktien nu öppnat upp för vidare uppgång till 63 kronor.

Vid 63 kronor räknar vi med att säljare bör visa framfötterna, då vi historiskt noterar signifikant volym vid denna prisnivå.

Rent tekniskt har vi även utrymme för vidare uppgång inom vår RSI indikator, efter notering i tydligt översålt territorium tidigare i veckan.

Även om vi inte innehar någon signifikant volym senaste året kring 60 kronor, kan den sentimentala heltalsnivån ge ett visst mothugg från säljare under resans gång.

Skulle svaghet uppenbaras redan här, bör vi rent statistiskt inte få en större rekyl på nedsidan, och om den mot förmodan skulle tillta räknar vi med stöd från 57 kronor, som vid ett sådant scenario agerar som tydligt stöd.

Tidigare i veckan bekräftade bolaget i ett pressmeddelande att man utökar samarbetet med Teotl Studios i och med integration av eyetracking i ”The Solus Project VR”.

”Solus är det första kommersiella vr-spelet där vår eyetrackingfunktionalitet nu byggts in”, sade bolagets informationschef Sara Hyléen till Nyhetsbyrån Direkt den 27 mars.

Tobii har även början av mars offentliggjort att man har ett samarbete med amerikanska Valve sedan i fjol, kring eye-tracking och VR.

Samarbetet offentliggjordes i samband med spelutvecklingsmässan GDC, och bolaget har jobbat med Valve för att ta fram ett antal olika koncept hur man kan använda eye-tracking i VR, och hur man kan skapa en bättre spelupplevelse, enligt bolagets vd Henrik Eskilsson.

Tobii
Entré köp 58.50 kr Ticker TOBII
Målkurs 63.00 kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 57.50 kr P/E NEG
Senaste 58.50 kr Direkt avk. 0.0%

 

Attraktivt köpläge ses redan idag vid 58.50 kronor, efter torsdagens stängning över tung motståndsnivå. Målkursen landar på 63 kronor, och nödutgången placeras förslagsvis redan vid 57.50 kronor.

Aktien handlas efter kraftig nedgång under vår medeltalstrio som 50, 100 och 200 dagars glidande medeltal.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

Analys: Attraktivt köpläge i eye-tracking bolaget Tobii!

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto