Home > Analys: Attraktivt köpläge i Getinge.

Analys: Attraktivt köpläge i Getinge.

Efter en nedgång på hela 35 procent sedan årsskiftet, har Getinge stannat upp kring femårslägsta. Med nästan åtta veckors nedgång i bagaget har äntligen en svag köpstyrka uppvisats senaste drygt två veckorna. Bolagets aktie har lämnat stora värdeområden bakom sig, varpå stor potential till återhämtning nu återfinns kring nuvarande notering 145 kronor.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Nedgången för Getinge har sedan årsskiftet egentligen upplevt tre cykler.

Första cykeln inleddes redan första veckan i januari, varpå den andra cykeln inleddes i mitten av april, följt av den sista och en av de mer ifrågasättande cykler inleddes tidigare i oktober.

Bolagets aktie har nu lämnat stora värdeområden bakom sig, det vill säga områden där vi tidigare upplevt hög handelsaktivitet.

Detta i sin tur har inneburit att vi för tillfället befinner oss vid femårslägsta prisnivå, samtidigt som det även uppvisats tydligt motstånd kring denna tekniska nyckelnivå.

Vi ser att den kraftiga nedgången i sin tur skapar ett attraktivt köpläge redan nu, för en återhämtning upp till så högt som 180 kronor.

Med tanke på att nedgången varit av så betydande omfattning under året, är det heller ej omöjligt att vi får en inledningsvis rekyl mot uppsidan av en lite mer kraftig karaktär.

Inledningsvis räknar vi med ett visst motstånd vid strax över 160 kronor, varpå beroende på vilken handelsplan man agerar utifrån samt hur riskbenägen man är skulle det kunna vara läge att vikta ned positionen redan kring denna prisnivå, för att säkra hem en del av vinsten.

I början av november framgick det att Getinge utnämnt Mattias Perjos till ny vd i bolaget. Mattias kommer direkt från den italienska företagsgruppen Coesia, och har en lång industriell erfarenhet.

Coesia köpte i sin tur Flexlink där Mattias tidigare var vd, som även ligger under hans nuvarande ansvar inom Coesias IPS-division.

En del av fokuset har även varit gällande förbättringsarbetet vid den tyska anläggningen Hechingen som ”har fortsatt med oförminskad styrka”, där amerikanska FDA haft synpunkter på verksamheten.

Getinge
Entré köp 145.00 kr Ticker GETI B
Målkurs 180.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 133.00 kr P/E 28.7
Senaste 144.80 kr Direkt avk. 1.9%

 

Vi rekommenderar ett köp kring nuvarande prisnivå 145 kronor, och ser en god potentiell uppgång till 180 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 133 kronor.

Aktien handlas under det långsiktiga jämviktsvärdet i form av både 200 dagars och 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

Analys: Attraktivt köpläge i Getinge.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto