Home > Analys: Attraktivt köpläge i ICA gruppen…

Analys: Attraktivt köpläge i ICA gruppen…

ICA gruppen har rekylerat ned till stödet vid kanalbotten i den stigande huvudtrenden vilket utgör ett attraktivt köpläge då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till uppgångspotentialen.

ICA gruppens stigande trend accelererade i slutet av 2014 vilket gjorde att aktien blev kortsiktigt överköpt då avståndet mot jämviktsvärdet, MA 40 veckor, hamnade på en sträckt nivå med en notering på + 26 % ovanför. Detta leder vanligtvis till en trend justering i form av en sidåtgående rörelse alternativt en rekylfas för att rebalansera det underliggande sentimentet.

Aktien har under större delen av 2015 och 2016 uppvisat denna trendjustering vilket skapar en god bas inför en ny uppgångsfas. Långsiktigt navigerar aktien efter begränsningslinjerna inom en stigande trendkanal d.v.s. stödet vid kanalgolvet och motståndet vid kanaltaket. Stödet vid kanalgolvet har bekräftats två gånger under året vilket gör att en signifikant stängning därunder är ett tydligt svaghetstecken. För närvarande ligger denna nivå runt 272kr.

På kort sikt har aktien visat teknisk styrka genom att passera tidigare topp vilket gör att den nuvarande rekylen är köpvärd framförallt då aktien kommit ner i närheten av den naturliga vändningsnivån vid kanalgolvet strax ovanför 270kr.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl runt 275kr. Målkurs sätts konservativt till 318kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 267kr.

ICA Gruppen
Entré köp 275kr Ticker ICA
Målkurs 318kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 267kr P/E 14.1
Senaste 277.20kr Direkt avk. 3.6%

Huvudscenariot är en vändning uppåt inom kort och en fortsatt uppgång mot det starka motståndet runt 320kr. Passeras detta i ett senare skede öppnas det upp för vidare uppgång mot kanaltaket runt 375kr. Skulle aktien däremot visa svaghet genom att stänga under 272kr finns närmaste stöd vid 260 följt av 243kr.

Aktien handlas vid det långsiktigt fallande MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ICA.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto