Home > Analys: Attraktivt köpläge i Lundin Petroleum!

Analys: Attraktivt köpläge i Lundin Petroleum!

Lundin Petroleum har efter kraftig nedgång senaste veckorna upplevt förnyad positivitet senaste två handelsdagarna. En tydligt översåld aktie pekar på en tydlig vändpunkt, efter att teknisk nyckelnivå stoppade resa vidare söderut.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Lundin Petroleum har gått från att noteras över 200 kronor för bara lite mer än ett par veckor sedan, till att efter onsdagens handel stänga vid 185.40 kronor.

Efter den kraftiga nedgången, är bolagets aktie nu tydligt översåld, och flera tecken pekar på att vi nått en vändpunkt.

Vårt 100 dagars glidande medelvärde räddade fallet senaste dagarna, men utmanades aldrig på allvar.

Aktien har även under de senaste två handelsdagarna stängt på svagt plus, och därmed vänt ryggen mot MA 100.

Vid MA 100 noterar vi sedan tidigare något mer betydande volym, vilket i sig bekräftar att vi utöver vårt medelvärde även innehar köpstyrka som inväntar, som uppvisar svårigheter att släppa igenom säljare vidare söderut.

Därmed har ett attraktivt köpläge uppstått redan nu, och vi ser en potentiell uppgång emot 197 kronor inom kort.

Kortsiktigt kan vi få ett visst motstånd strax ovanför nuvarande prisnivå, däremot anser vi att med ett kraftigt översålt scenario, att säljare kommer att uppvisa något mindre styrka.

Skulle vi mot förmodan få det positiva momentum utbytt mot negativa tongångar, behöver vi först etablera oss under 182 kronor, för att vända på vår tro.

Detta skulle vid ett sådant fall innebära att vi vänder blickarna mot omkring 175 kronor.

Tidigare under februari framgick det i ett pressmeddelande att bolaget föreslår en avknoppning av tillgångarna i Malaysia, Frankrike samt Nederländerna till ett nybildat bolag, International Petroleum Corporation (”IPC”).

Tanken är att dela ut aktierna i IPC proportionellt till Lundin Petroleums aktieägare, och tre aktier i Lundin Petroleum kommer att ge rätt till en aktie i IPC.

Vi indikerar även potentiellt stöd från oljan, som indikerar att vi kan vara på väg att få uppleva ett utbrott på ovansidan. Oljeproducerande länder inom och utanför Opec har upprätthållit den tidigare produktionsfrysning man utlovat, och i vissa fall mer därtill.

Opec har även själva framfört indikationer på att man kan komma att utöka produktionsfrysningen ytterligare, vilket i sig skulle kunna bidra till ytterligare momentum.

Lundin Petroleum
Entré köp 185.00 kr Ticker LUPE
Målkurs 197.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 181.00 kr P/E negativ
Senaste 185.40 kr Direkt avk. 0.0%

 

Vi rekommenderar ett köp redan idag kring 185 kronor, målkursen landar på 197 kronor varpå tydligt motstånd från säljare förväntas uppenbaras. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 181 kronor.

Aktien handlas ovanför vårt långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Analys: Attraktivt köpläge i Lundin Petroleum!

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto