Home > Analys: Attraktivt köpläge i Novo Nordisk!

Analys: Attraktivt köpläge i Novo Nordisk!

Danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk lyckades avsluta föregående vecka över tidigare konsolidering och kanaltak. Tillsammans med underliggande positivitet där allt mer signifikant volym noteras i den övre delen inom det kortsiktiga handelsintervallet, signalerar utbrott ur tidigare kraftsamling att det är dags för vidare uppgång…

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Vår tidigare analys i april utvecklade sig riktigt trevligt. Vi såg en uppgång till 280 danska kronor, och efter vårt inledningsvisa utbrott och etablering över 265 kronor, uppnåddes denna målkurs med råge, med stöd från rapport.

Sedan början av juni har vi nu fått en tydlig kraftsamling och konsolidering med underliggande positivitet.

Inom detta kortsiktiga handelsintervallet, har vi noterat allt mer större volym i det högre handelsintervallet, samtidigt som vi dessutom fick ett utbrott ur detta intervall vilket bidrar med ökad positivet.

Sedan två handelsdagar tillbaka noterar vi även avslutning på plus, vilket ytterligare stärker en positiv syn, då vi redan på torsdagen fick en extra kraftsamling före utbrottet uppstod.

Kanalgolvet inom detta handelsintervall befinner sig även 280 kronor, prisnivån vi tidigare såg en uppgång till. Detta innebär att denna tekniska stödnivå ytterligare förstärks, då vi noterar signifikant volym här.

På fredagen lyckades även Novo Nordisk notera ett nytt årshögsta, vilket gör att vi bedömer att vi nu kan lämna tidigare kraftsamling bakom oss, för en resa upp till 307.5 kronor.

Ett attraktivt köpläge har därmed uppstått redan i dagsläget vid 294 kronor.

Kortsiktigt väntas den sentimentala heltalsnivån 300 kronor med hög sannolikhet ge ett visst motstånd, samtidigt som en kortsiktig trigger vid utbrott inte är helt oväntad, speciellt vid en sådan signifikant prisnivå.

Om det mot förmodan skulle visa sig att det vi nu upplever är ett falskt utbrott, rekommenderar vi att placera en stop loss redan vid 289.5 kronor, för att begränsa en eventuell rekyl.

Novo Nordisk handlas en bra bit över vår medeltalstrio i form av MA 50, 100 och 200, sedan det stora utbrottet uppstod över 265 kronor i början av maj.

Aktien handlas på Köpenhamnsbörsen, under symbol NOVO B.

Analys: Attraktivt köpläge i Novo Nordisk!

Novo Nordisk
Entré köp 294.00 kr Ticker NOVO B
Målkurs 307.50 kr Marknad Large Cap Copenhagen
Nödutgång 289.50 kr P/E est. 2017 19.1
Senaste 294.00 kr Direkt avk. 2.63%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto