Home > Analys: Attraktivt köpläge i Swedbank!

Analys: Attraktivt köpläge i Swedbank!

Positivt styrketecken uppstod på onsdagen, efter utbrott och etablering över tekniska nyckelnivån vid 212 kronor. Ett underliggande positivt momentum på börsen som klivit in för återbesök i veckan, stärker nu även vår tro att även Swedbank är på väg vidare norrut…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Så sent som drygt en månad sedan analyserade vi Swedbank. Vi ställde oss positiva redan då, men lyckades dessvärre ej kliva över tekniska motståndsnivån vid 212 kronor.

Istället fick vi en rekyl och vi var tvungna att ta vår stop loss i ett tidigt skede. Detta är även något vi ofta betonar, hur viktigt det är att faktiskt ta en förlust snabbt när en affär går emot oss. Det är så vi kommer ut som vinnare i längden, då förluster faktiskt är en del av spelets regler.

Swedbank lyckades däremot nu på onsdagen kliva över den tekniska motståndsnivån vid 212 kronor, vilket är den prisnivå som noterar störst volym sedan ett år tillbaka.

Att vi dessutom nu tydligt etablerat oss över det kortsiktiga 50 dagars glidande medelvärde har varit en ytterligare positiv underliggande faktor i ryggen.

Även om vi nu anser att ett attraktivt köpläge uppstått vid 214 kronor, driver vi efter onsdagens handel en kamp med MA 100 och 200.

Det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde, pekar dock norrut vilket ytterligare signalerar en fortsatt positiv resa.

Däremot väljer vi att ta en inledningsvis position redan nu, för att inte gå miste om en stor del av den resa norrut som signaleras.

Vi lämnar en målkurs på 225 kronor, men även om vi förväntar oss stort motstånd från säljare här, kan vi komma att få ett inledningsvis mothugg redan vid 218 kronor.

Om vi mot förmodan fått en falsk köpsignal, placeras förslagsvis en stop loss redan vid 211.50 kronor.

Snart är det även dags för Swedbank att lämna delårsrapport, och redan imorgon fredag sätter SEB sentimentet för banksektorn.

Swedbank lämnar själv delårsrapport för årets andra kvartal den 19 juli, en dag då flera indextunga bolag lämnar delårsrapport.

Som vi tidigare rapporterat har Swedbank nyligen förvärvat betalningstjänstföretaget Payex, som omfattar ett flertal bolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Bolaget skall drivas vidare som ett helägt dotterbolag, och har idag sitt huvudkontor i Visby.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWED A.

Analys: Attraktivt köpläge i Swedbank!

Swedbank
Entré köp 214.00 kr Ticker SWED A
Målkurs 225.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 211.50 kr P/E 11.7
Senaste 214.70 kr Direkt avk. 6.2%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto