Home > Analys: Attraktivt läge för ett köp i Ericsson B

Analys: Attraktivt läge för ett köp i Ericsson B

Vi har tidigare indikerat goda förutsättningar för uppgång i Ericsson B trots ett sämre delårsresultat. En positiv diagram formation i form av cup and handle är intakt och aktien befinner sig i en stigande trend i närheten av stödnivå vilket skapar ett attraktivt köpläge.

Telefonaktiebolaget L M Ericsson är världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation, med en marknadsandel av 38 % (2012). Det är ett svenskt telekommunikationsföretag med internationell inriktning.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 77 kr. Motstånd finns vid kanaltaket runt 80 kr samt tidigare högsta nivå vid 86.40 kr.

Ericsson B ligger på ungefär samma nivåer som för en månad sedan och den positiva diagram formationen i form av cup and handle är intakt, se här för beskrivning. Aktien befinner sig i en stigande trend där trendlinjen har testats för tredje gången vilket ger en god referenspunkt framöver om denna mot förmodan skulle brytas på nedsidan. Från toppen runt 86 kr har aktien sjunkit till som lägst till 72.40 kr i kölvattnet av en sämre delårsrapport än förväntat. Denna nedgång utgör ”handle” delen i en cup av handle formation och är en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång.

Då aktien tidigare signalerat en långsiktig vändning i form av ett utbrott från en större bottenformation i januari ser det ljust ut for vidare uppgång, speciellt med tanke på att prisobjektivet från bottenformationen inte blivit uppfyllt. Vi är positivt inställda så länge som aktien handlas ovanför den stigande trenden runt 77 kr och rekommenderar ett köp på dagens nivåer med en stoploss på 73 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto