Home > Analys: Autoliv bryter kortsiktigt medelvärde.

Analys: Autoliv bryter kortsiktigt medelvärde.

Autoliv har varit en av börsens starkaste aktier efter en rad av köpsignaler de senaste åren, men har nu visat begynnande svaghetstecken. Aktien har brutit 35 dagars glidande medelvärde som aktien navigerat efter vilket ger negativa signaler.

Långsiktigt befinner sig aktien i en tydligt stigande trendkanal där aktien visat på hälsosamma rekyler för att därefter återgå till den stigande trenden. I slutet av januari månad passerade aktien temporärt en tidigare lågpunkt men stängde på dagshögsta under tydligt ökad omsättning. Denna helomvändning resulterade i förnyad köp optimism vilket i sin tur markerade startskottet på en kraftfull uppgång efter att aktien passerat ett mindre motstånd runt 625 kr i mars månad.

Sedan början av mars månad har aktien följt det kortsiktigt stigande 35 dagars glidande medelvärde. Varje gång aktien ”touchat” detta har det resulterar i en förnyad uppgång, tills i mitten av juli månad då medelvärdet bröts signifikant och under ökad omsättning. Detta ger negativa signaler och indikerar sannolikt starten av en rekyl på väg mot det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagars medelvärde drygt 6 % ner från nuvarande kurs.

Då aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend men har visat kortsiktiga svaghetstecken bör man vänta med köp till läget ljusnat.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto