Home > Analys: Autoliv bryter uppåt!

Analys: Autoliv bryter uppåt!

Autoliv aktien har forcerat motståndet runt 954 kr på veckobasis vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 1045 kr. Eventuell rekyl ned mot 954 kr som omvandlats till ett stöd utgör en köpnivå.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Autoliv aktiens långsiktigt stigande huvudtrend har det senaste året övergått till ett större sidledes handelsintervall mellan 780 och 1127 kr. Under februari månad var aktien nere och testade intervallbotten vilket avvisades genom bildandet av en hammer vändnings candlestick och en högre lågpunkt.

Aktien har därefter brutit sig fri på ovansidan från en sex veckors kraftansamlingsfas mellan 900 och 954 kr. Detta har utlöst en köpsignal där 1045 kr är närmaste avstämningsnivå på ovansidan.

Det tidigare motståndet vid 954 kr har i sedvanlig ordning omvandlats till ett stöd och utgör en ingångsnivå för ett köp i ett förmodat uppgångs scenario. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis under det sidåtgående MA 40 veckor.

Visar aktien svaghet genom att återigen handlas under 954 kr, följt av vidare nedgång genom MA 40 veckor runt 949 kr, förväntas ett test av stödet runt 910 kr.

I ett positivt scenario indikeras vidare uppgång mot kanaltaket runt 1127 kr om aktien lyckas forcera motståndet vid 1045 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto