Home > Analys: Autoliv bryter upptrenden…

Analys: Autoliv bryter upptrenden…

Autoliv  aktien har de senaste veckorna påbörjat en rekyl som tagit aktien ned för ett test av stödet runt 962 kr. Upptrenden från oktober botten har brutits vilket ger svaghetssignaler.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Autoliv aktien har haft en formidabel kursuppgång sedan lågpunkten i oktober vid 624 kr. En lokal topp gjordes vid 1094 kr för ett par veckor sedan och aktien har därefter visat en tillbaka gång i enlighet med försämrat börsklimat som helhet.

Är detta början på en större rekyl eller en sedvanlig mindre vinshemtagningsfas?

Faktorer som stödjer fortsatt nedgång är en vändning nedåt i OBV kurvan, denna indikator mäter uppgångsvolym jämfört med nedgångsvolym. Vid tidigare rekyler har OBV värdet efter en mindre tillbakagång snabbt tagit sig upp på ny högsta notering, detta har inte hänt denna gång vilket indikerar svaghet. Upptrenden från oktober botten har brutits med god marginal vilket indikerar i bästa fall en sidåtgående rörelse för att på nytt samla kraft. OMX index har brutit ned från en mindre toppformation vilket stödjer en fortsatt försvagning av börsklimatet som helhet.

Aktien handlas nu runt stödet vid 962 kr som bör leda till en motreaktion. Då aktien är på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200, rekommenderar vi att man säljer av eventuella långa innehav på en förmodad motreaktion upp mot 1030 kr.

Närmste stöd finns runt 962, 935 samt 815 kr. Motstånd runt 1035 samt vid tidigare toppnotering runt 1090 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto