Home > Analys: Autoliv i närheten av stöd…

Analys: Autoliv i närheten av stöd…

Autoliv aktien har efter en marginell forcering av april toppen inlett en rekyl som tagit aktien ned i närheten av stöd i form av tidigare bottnar. Kortsiktigt ökar oddsen för en motreaktion där magnituden av denna ger ledtrådar om trendhälsan.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Autoliv aktien har efter en lågpunkt på 624 kr i oktober handlats i en starkt stigande trend där rekylerna varit marginella vilket lett till att aktien tagit sig på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet i from av MA 200. Aktien handlades hela 25 % ovanför MA 200 i april och har nu i viss mån arbetat bort det överköpta läget då värdet reducerats till 10 % ovanför MA 200.

Efter en marginell forcering av april toppen tog säljarna över taktpinnen vilket resulterat i en större motreaktion som tagit aktien ner i närheten av stöd i form av tidigare bottnar runt 965 kr. Förväntan är i första hand en motreaktion runt dessa bottnar, där magnituden av denna ger en fingervisning av den underliggande trendhälsan.

Vändningen uppåt under fredagen kan ha indikerat en potentiell botten då aktien vände upp ifrån stödzonen mellan 962 till 973 kr. Då risken för fortsatt kursfall genom stödzonerna anses vara acceptable jämfört med potentialen för en återgång till den stigande trenden föreslås ett köp på rekyl runt 970 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 950 kr. Målkurs sätts konservativt till 1058 kr.

Skulle aktien mot förmodan bryta igenom stödzonen finns det risk att aktien tar sig ner för en avstämning av MA 200 runt 865 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto