Home > Analys: Autoliv kraftansamlar inför ny köpsignal

Analys: Autoliv kraftansamlar inför ny köpsignal

Autoliv är i slutfasen av en konsolidering i form av en triangelformation. Då trenden är uppåtriktad är det sannolikt med ett positivt utbrott. Bryts 573 kr under ökad omsättning utlöses en köpsignal.

Autoliv-aktien har ett attraktivt P/E på 15.7 då det är betydligt lägre än bransch genomsnittet på 21.49 Utdelningen förväntas ökad med 10 % årligen och är för närvarande 12.32 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2.2 %, vilket är under bransch snittet på 3.08 %. Vinst per aktie är hela 35.71 kr.

Aktien handlas mycket över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid 540 kr. Motstånd finns vid all time highs runt 573 kr.

Autoliv befinner sig i en stigande trend sedan botten vid 305 kr från augusti 2011. Ett konsolideringsområde i form av en triangelformation mellan 450 och 410 kr passerades i april månad under kraftigt ökad omsättning och utlöste en köpsignal.

Aktien har återigen visat en konsolidering i form av en triangelformation vilket förväntas brytas på ovansidan då huvudtrenden är stigande. En forcering av motståndet vid 573 kr under tilltagande omsättning utlöser en ny köpsignal. Prisobjektivet vid en förväntad köpsignal är skillnaden mellan botten och taket av intervallet, 88 kr vilket ger en potentiell målkurs på 658 kr.

Vi rekommenderar ett köp vid en passering av 573 kr nivån under markant ökad omsättning. En stop loss placeras förslagsvis under den stigande trenden vid 540 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto