Home > Analys: Autoliv laddar för ett positivt utbrott!

Analys: Autoliv laddar för ett positivt utbrott!

Autoliv aktien har forcerat motståndet runt 960kr inom en triangelformation… vilket ökar oddsen för ett stundande utbrott uppåt, i enlighet med den stigande huvudtrenden.

Autoliv aktiens långsiktigt stigande huvudtrend har det senaste två åren övergått till ett större sidledes handelsintervall mellan 780 och 1127 kr. Inom denna konsolidering uppvisar akten fallande toppar och stigande bottnar, vilket bildat en större triangelformation. Vanligtvis leder denna formation till ett utbrott i samma riktning som den föregående trenden vilket i detta fall innebär ett utbrott på ovansidan.

Sedan mars 2016 har 960kr nivån växelvis fungerat som både stöd och motstånd.

För två veckor sedan forcerades detta motstånd med kraft vilket innebär att detta omvandlats till ett stöd och utgör en idealisk ingångsnivå för fortsatt uppgång och test av det avgörande motståndet vid 1045kr. En signifikant stängning ovanför denna nivå signalerar ett positivt utbrott på ovansidan vilket ger ett potentiellt prisobjektiv på ovansidan på nästan 1400kr.

Vi rekommenderar att köp runt 960kr då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen på ovansidan. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 935kr. Målkurs sätts konservativt till 1045kr med reservation för möjligheten till betydligt högre kurser vid ett positivt utbrott.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 960kr på veckobasis finns närmaste stöd vid 920 följt av 860kr.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Autoliv
Entré köp 960kr Ticker ALIV SDB
Målkurs 1045kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 935kr P/E 16.4
Senaste 977kr Direkt avk. 2.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto