Home > Analys: Autoliv närmar sig ett köpläge…

Analys: Autoliv närmar sig ett köpläge…

Bortsett från ett mindre ryck under sommaren har Autoliv handlats i en tydligt sidledes utveckling under året. Positiva tongångar inleddes för drygt två och en halv vecka sedan, som nu har brutit över flera glidande medelvärden, samt äntligen klivit över motståndet som byggts upp vid 928 kronor. Bolagets aktie börjar nu närma sig ett attraktivt köpläge, men vi väljer att invänta en bekräftelse i form av etablering över MA 40 veckor.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Autoliv är ett av de bolag som nästintill utvecklats i en sömnaktig tongång under året, bortsett från några mindre uppvaknande ryck.

Sedan mitten av sommaren har bolagets aktie uppvisat svårigheter att etableras tydligt över 900 kronor.

Framförallt har motståndet som byggts upp vid 928 kronor varit extra svårslaget, som nu efter drygt sjätte försöket äntligen lyckats bryta igenom.

Köparna har klivit tillbaka sedan förnyat positivt sentiment uppenbarats, som även inneburit att MA 50, 100 men även 200 har brutits.

Även om situationen är ytterst positiv, så stängde bolagets aktie precis vid MA 40 veckor, och efter senaste dagarnas uppgång innebär det även att vi kortsiktigt är överköpt.

Vi väljer därmed att invänta ett genombrott och etablering över MA 40 veckor, innan vi kan bekräfta ingångsläget.

Därmed ser vi en ingångspunkt kring 940 kronor, med en potential till uppgång upp emot 1.045 kronor, där tydligt motstånd inväntar i form av tidigare hög handelsaktivitet.

Inledningsvis kommer 1.000 kronor att ge motstånd, inte bara för att det är en tydligt sentimental heltalsnivå, men även för att vi strax däröver tidigare upplevt hög handelsvolym.

Autoliv redovisade den 27 oktober ett resultat före skatt på 185 miljoner kronor för det tredje kvartalet, tydligt över analytikernas förväntningar om 164 miljoner kronor.

I samband med delårsrapporten lyfte man än en gång fram en lägre tillväxttakt, men att den till och med kan bli något lägre än man väntat sig.

Trots detta så växte Autoliv starkast i Kina, som uppvisade en organisk tillväxt på 21 procent under det rapporterande kvartalet.

Autoliv upprepade samtidigt i niomånadersrapporten att bolaget beräknar fortsättningsvis överträffa sitt försäljningsmål på 12 miljarder dollar till ”årtiondets slut”.

Autoliv
Entré köp 940.00 kr Ticker ALIV SDB
Målkurs 1.045 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 905 kr P/E 15.2
Senaste 932 kr Direkt avk. 2.0%

 

Vi rekommenderar ett köp vid ett etablerande över MA 40 veckor kring 940 kronor, och målkursen landar så högt som 1.045 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 905 kronor.

Aktien handlas nu vid det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 40 veckors glidande medelvärde, samt har klivit över MA 50, 100 men nu även 200 dagars glidande medelvärde på onsdagen.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

Analys: Autoliv närmar sig ett köpläge…

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto