Home > Analys: Autoliv närmar sig stöd inom den stigande trenden.

Analys: Autoliv närmar sig stöd inom den stigande trenden.

Autoliv är en av de starkaste aktierna bland storbolagen och befinner sig i en långsiktigt stigande trend. Fortsätter den nuvarande rekylen ned mot stödet runt den psykologiska 1000 kr nivån skapas ett köpläge.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Autoliv aktien har länge tillhört en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen med en nära på tredubbling mätt från dubbelbotten i november 2012. Kursuppgången sedan oktober botten vid 623 kr har visat ett flertal perioder med sidledes utveckling som har till uppgift att rebalansera sentimentet så att en ny sund uppgångsfas kan påbörjas.

Utbrottet från konsolideringstaket runt 997 kr tog aktien upp för en lokal topp vid 1093 kr och aktien har därefter inlett en rekyl som än så länge betraktas som en vanlig vinsthemtagningsfas. Det tidigare motståndet vid 997 kr har omvandlats till ett stöd vilket utgör en fördelaktig ingångsnivå för en förmodad rörelse mot den tidigare toppnoteringen.

Aktien presenterade i onsdags ett delårsresultat som var något bättre än förväntat, aktien svarade med kursfall och bildade en negativ candlestick under betydande omsättningsökning, vilket även ledde till en dipp i OBV värdet. Kortsiktigt har svaghet indikerats men då huvudtrenden är tydligt uppåtriktad räknar vi med att köparna snart hittar tillbaka.

Det är först vid en etablering under stödet runt 997 kr som aktien indikerar att en större andhämtningspaus har påbörjats.

Vi rekommenderar ett köp runt stödet vid 997 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 955 kr. Målkurs sätts konservativt till 1089 kr.

Aktien handlas 21 % över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid 997 följt av 962 kr. Motstånd runt 1090 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto