Home > Analys: Autoliv vid attraktiv köpnivå

Analys: Autoliv vid attraktiv köpnivå

Autoliv är en av börsens starkaste aktier efter en utlöst köpsignal i april månad. Aktien handlas i en tydligt stigande trend och är i närheten av trendlinje stödet vilket skapar ett attraktivt köpläge.

Efter utbrottet från en sidledes konsolidering mellan 410 -450 kr under april månad har aktien gått mycket starkt i kölvattnet på en gigantisk volymökning vid utbrottsnivån. En granskining av volym vid ett utbrott från en längre sidledes rörelse ger en god indikation om styrkan i köpsignalen. Är volymen onormalt hög kombinerat med en stängning nära dagshögsta indikerar detta att efterfråga vida överstiger utbudet vilket bäddar för vidare uppgång.

Sedan lågpunkten på 484 kr i juni månad handlas aktien i en tydligt stigande trend där rekyler varvas med nya all time highs. Aktien nådde som högst 617 kr för ett par veckor sedan och det finns inga indikationer att trenden är över än vilket gör att vi siktar in oss på att köpa aktien vid mindre rekyl. Vi rekommenderar därför ett köp runt 587 kr med en målkurs vid tidigare toppar runt 617 kr. En stoploss placeras förslagsvis under den stigande trenden vid 570 kr vilket aktien inte bör nå för att behålla sin stigande trend.

Aktien handlas mycket över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns vid 585 kr. Motstånd finns vid all time highs runt 617 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
16,3 (22,48) 1,0 (1,50) 2,1 (3,51) 2,1 (3,16) 12,32 36,10 277,51
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto