Home > Analys: Autoliv vid vägskäl…

Analys: Autoliv vid vägskäl…

Autoliv aktien har efter en högre swing lägsta tagit sig upp mot MA 200 som tidigare agerat som vägskäl för den kortsiktiga utvecklingen.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Autoliv aktien har efter en marginellt högre högsta notering under december 2015 brutit ned från en mindre toppformation vilket tagit aktien ned i närheten av tidigare botten där aktien funnit stöd.

Lågpunkten den 15 februari på 807 kr bildades i samband med att aktien gjorde en vändningscandlestick i form av en inverted hammer doji candlestick formation. Aktien har därefter handlats upp kraftigt och närmar sig ett avgörande i form av ett test av MA 200, som tidigare agerat som vägskäl mellan bull och bear.

Så länge som aktien handlas under MA 200 runt 957 kr är detta ett tecken på att säljarna har övertaget. I detta scenario finns närmaste stödnivå vid 935 följt av 922 kr.

Skulle aktien visa styrka genom att signifikant passera MA 200  är detta en positiv utveckling där närmaste motstånd finns vid 1004 följt av 1029 kr.

Vi rekommenderar att man lättar av på eventuellt långa innehav då kursen är attraktiv samtidigt som det långsiktiga jämviktsvärdet är fallande.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto