Home > Analys: Autoliv vid vägskäl…

Analys: Autoliv vid vägskäl…

Autoliv befinner sig i en långsiktigt stigande trend som mynnat ut i en sidledes konsolidering mellan 680 och 747 kr. En potentiell vändningsformation i form av en dubbeltopp har bildats vilket utlöser en säljsignal om stödet runt 680 kr forceras signifikant.

Autoliv aktien har länge tillhört en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen med en uppgång på runt 100 % mätt från dubbelbotten i november 2012. Kursuppgången sedan januari har varvats med hälsosamma rekyler vars uppgift är att rebalansera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser.

Står aktien inför en ny uppgångsfas då aktien tappat nästan 10 % från toppnotering runt 747 kr?  Det som talar för fortsatt uppgång är den stigande huvudtrenden samt att aktien fortfarande handlas ovanför ett starkt stödområde runt 680 kr.

Faktorer som talar emot kursuppgång är en potentiell toppformation i form av en dubbeltopp samt att börsen som helhet förra veckan visade tecken på underliggande svaghet då en omxs30 index sjönk djupare än förväntat efter en utlöst köpsignal. Detta ökar risken att vi nyligen sett en falsk köpsignal.

Aktien står således vid ett vägskäl, där ett genombrott av 680 kr indikerar att uppgången är över, och utlöser en säljsignal med ett prisobjektiv på skillnaden mellan toppen och botten av tidigare handelsintervall d.v.s. en målkurs på runt 610 kr. Skulle ett test av stödet resultera i en kraftig motreaktion, är detta ett styrketecken som på sikt kan leda till ytterligare test av tidigare toppnoteringar.

Vi har en avvaktande inställning och ser i första hand att ett test av stödet runt 680 kr utnyttjas till den snabbfotade aktören. För långsiktiga innehav ges en exit vid kurs under 680 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto