Home > Analys: Avanza närmar sig stöd…

Analys: Avanza närmar sig stöd…

Avanza aktien har bekräftat den utlösta köpsignalen från januari vilket öppnar upp för ett test av februari toppen. Aktien är köpvärd på rekyl ned mot 428kr.

Avanza aktiens stigande trend har sedan mars 2015 mynnat ut i ett sidåtgående handelsintervall mellan stödet runt 295 kr och motståndet vid 410 kr. Vi har tidigare spekulerat i om det var frågan om en toppformation inför nedgång eller en kraftansamling inför en ny uppgångsfas. Utbrottet på ovansidan under januari under kraftigt ökad omsättning bekräftade att det var starten av en ny uppgångsfas.

Aktien nådde en topp under februari på 486kr och har därefter rekylerat ned mot utbrottsnivån där köparna visat på en kraftfull respons. Detta cementerar området mellan 400 och 410kr som ett viktigt stöd… och så länge som detta förblir intakt är förutsättningarna goda för fortsatt uppgång.

Aktien är på god väg att testa tidigare toppnotering och vi föreslår ett köp på rekyl ned mot 428kr inför ett förväntat test av tidigare topp. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 420kr. Målkurs sätts till 479kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Avanza
Entré köp 428-434kr Ticker BOL
Målkurs 479kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 420kr P/E 34.7
Senaste 436.40kr Direkt avk. 2.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZA.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto