Home > Analys: Avtagande momentum i S&P E-mini 500 terminen

Analys: Avtagande momentum i S&P E-mini 500 terminen

Amerikanska börsen i form av S&P E-mini terminen har den senaste veckan tappat momentum i uppgången efter en uppgång på 8 % de senaste veckorna. FED mötet resulterade i fortsatt obligationsköp i nuvarande omfattning.

Marknadens aktörer blev inte besvikna då kontentan av FED mötet var ett fortsatt köp av obligationer i nuvarande omfattning. Spekulationer om eventuell tapering skjuts på till framtiden och det blir sannolikt inte förrän tidigast då det byter ordförande i den amerikanska central banken.

Frågan är om de i realiteten har någon möjlighet att dra ner på stimulanserna då börsen de senaste åren stigit framförallt på grund av finansiell doping. En minskning skulle därför logiskt sett leda till en större korrigering vilket i slutändan skulle tvinga fram ett än större stimulanspaket än innan.

Det mest troliga istället för tapering, är en successiv utökning av nuvarande stimulanspaket då marknaden kräver allt större injektioner för att behålla sin stigande trend.

Huvudtrenden är fortsatt stigande och avsaknaden av rekyler har fått börsen att närma sig överköpta nivåer om man jämför med det underliggande 200 periods medelvärde som för närvarande visar på 6 % ovanför medelvärdet.

Värden runt 9 % har det senaste året resulterat i rekyler. S&P 500 terminen handlas i en kraftigt stigande trendkanal där motstånd i form av kanaltaket endast är ett par % från fredagens stängningskurs vilket bör begränsa vidare uppgång framöver.

Marknaden är fortsatt urstark och trotsar än så länge det naturliga behovet av en korrigering för att rebalansera sentimentet med åtföljande sund uppgång.

Prognosen förra gången var potential för vidare uppgång mot 1770 nivån där en rekyl sannolikt påbörjas. Rekylen kan redan ha varit avklarad då terminen tappat 1.5 % från toppen vid 1773.25. Framöver är prognosen oklar men vi navigerar efter motståndet vid kanaltaket runt 1784 som kan vara startskottet för en något sundare rekyl.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto