Home > Analys: Avtagande momentum i Nordea.

Analys: Avtagande momentum i Nordea.

Nordea aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där trendstyrkan varit sjunkande sedan början av sommaren. Så länge som aktien håller sig ovanför nyckelstödet runt 88 kr är huvudtrenden intakt.

Nordea aktien långsiktigt stigande trend har sedan mitten av sommaren visat tydiga tecken på trötthet vilket kanske inte är förvånande då aktiens ”bränsle” tog slut i den paraboliska uppgång som visades i början av juni. Paraboliska kursrörelser leder ofta till en kännbar rekyl och ibland även en större trendvändning. Nordea har än så länge haft en hälsosam rekyl vars huvud uppgift är att rebalansera sentimentet för att möjliggöra nya sunda uppgångsfaser.

Huruvida denna rebalansering leder till en ny uppgångsfas beror till största delen om det positiva börsklimatet orkar hålla i sig. Så länge som aktien håller sig ovanför jämviktsvärdet i form av 200 MA men framförallt av nyckelstödet runt 88 kr är upptrenden intakt.

Ett potentiellt orosmoment är bildandet av en toppformation i form av en huvudskuldra vilket indikerar en större trendvändning vid ett signifikant genombrott av 88 kr nivån.

Vi har en neutral inställning till aktien och rekommenderar att man kliver av långa innehav om stödet vid 88 kr ger vika.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 88 kr. Närmaste motstånd finns vid 93 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto