Home > Analys: Avtagande säljmomentum efter utlöst säljsignal i Astra Zeneca.

Analys: Avtagande säljmomentum efter utlöst säljsignal i Astra Zeneca.

Astra Zeneca utlöste en säljsignal från en huvudskuldra toppformation när aktien forcerade stödet runt 540 kr. Aktien har därefter inte uppvisat den acceleration i säljtrycket som ofta förekommer vid ett genuint utbrott, vilket ökat oddsen för en falsk säljsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Astra Zeneca aktien har efter en dubblering av kursen från det positiva utbrottet i oktober 2013 bildat en toppformation i form av en huvudskuldra.

Aktien har i uppgångsfasen navigerat efter det stigande jämviktsvärdet, MA 200. Detta har nu brutits med kraft vilket ger negativa signaler som stärktes vid genombrottet av nacklinjen runt 540 kr. Detta utlöste en säljsignal som tog aktien ned för en lågpunkt på 525 kr. Aktien har därefter visat positiva tecken genom att genombrottet endast var marginella 3 % men framförallt bildandet en bullish engulfing candlestick som visar ett betydande köptryck. Detta är inte vad som förväntas vid en genuin säljsignal och ökar oddsen att aktien utlöst en falsk sådan.

Skulle aktien de kommande dagarna återigen etablera sig ovanför 540 kr är detta en positiv utveckling som öppnar upp för vidare test av MA 200 underifrån runt 560 kr. Forceras även denna nivå är det sannolikt med vidare uppgång mot i första hand 590 kr. Forceras 525 kr på nedsidan har säljarna återigen kontroll.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl mot 540 kr efter att aktien stängt på minst 550 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 522 kr. Målkurs sätts konservativt till 590 kr.

Aktien handlas under det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns runt 525 kr. Närmaste motstånd runt 590 kr

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto