Home > Analys: Avvakta med köp i Clas Ohlson.

Analys: Avvakta med köp i Clas Ohlson.

Clas Ohlson aktien har efter en dubbeltopp tagit sig ned i närheten av tidigare utbrottsnivå vilket är av avgörande betydelse för den kortsiktiga utvecklingen. Bryts 137 kr indikeras fortsatt nedgång mot 122 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Clas Ohlson aktien handlas inom en stigande trendkanal, som är omsluten av en bredare trendkanal, vilket utgör aktiens navigeringsnivåer framöver.  Inom kanalen utgör kanalbotten stöd vid vinsthemtagningar och kanaltaket motstånd vid kursuppgångar. Aktien har efter ett utbrott från en huvudskuldra bottenformation i mars uppnått prisobjektivet på 163 kr i början av augusti och därefter bildat en dubbeltopp.

En forcering av stödet runt 155 kr indikerade att aktien gjort sitt på uppsidan vilket tagit aktien ned i närheten av 137 kr nivån (den tidigare utbrottsnivån som omvandlats till ett stöd) vilket kommer att vara avgörande för den kortsiktiga utvecklingen. Bryts detta stöd har aktien dessutom brutit ned från en mindre huvudskuldra toppformation vilket indikerar fortsatt nedgång mot prisobjektivet vid kanalbotten runt 122 kr.

Vi rekommenderar att man avvaktar med köp… även om det skulle visa sig att stödet runt 137 kr håller då man helst inte vill ta en position i mitten av handelsintervallet för att erhålla en attraktiv risk kontra potential. Vi ber att få återkomma när aktien är i närheten av kanalbotten runt 122 kr, vilket utgör en långsiktigt attraktiv ingångsnivå.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CLAS B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto