Home > Analys: Axfood bryter uppåt…

Analys: Axfood bryter uppåt…

Axfood aktien har visat positiva indikationer genom att forcera motståndet vid 145kr och etablera sig ovanför MA 40 veckor. Vidare uppgång och ett test av 165kr är sannolik.

Axfood aktien har sedan 2013 handlats ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 40 veckors glidande medelvärde. Under oktober 2016 forcerades detta med god marginal vilket var ett tydligt svaghetstecken som riskerade att vända den långsiktiga trenden till fallande. Stödet runt 132kr var av avgörande betydelse för att ge möjligheten till en återgång till den stigande huvudtrenden.

Aktien har avvisat detta stöd ovanifrån vid tre tillfällen det senaste halvåret, och bildat en trippelbottenformation som lett till ett utbrott uppåt genom motståndet vid 145kr i slutet av förra veckan, vilket utlöst en teknisk köpsignal inom konsolideringen. Då stödet visat sig hålla efter omfattande test vore det logiskt med en rörelse upp mot intervalltaket och kanske därbortom för att utröna eventuell fortsatt köpstyrka.

Vi ser en idealisk ingångsnivå för ett köp vid ett test av 145kr ovanifrån då detta omvandlats till ett stöd. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 141kr. Målkurs sätts till 163kr med reservation till möjligheten för ett utbrott på ovansidan.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 145kr förväntas ett mer kraftfullt test av stödet vid 132kr. Stänger aktien signifikant därunder har huvudtrenden vänt till fallande från det nuvarande sidåtgående läget.

Aktien handlas ovanför det fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Axfood Company
Entré köp 145kr Ticker AXFO
Målkurs 163kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 141kr P/E 21.2
Senaste 147.10kr Direkt avk. 4.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Veckodiagram

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto