Home > Analys: Axfood i närheten av stöd…

Analys: Axfood i närheten av stöd…

Axfood aktien kraftansamlar runt MA 40 veckor inom den stigande trendkanalen. Ett köp runt 146 kr skapar en attraktiv risk kontra avkastning.

Axfood aktien tillhör en av de starkare aktierna på Stockholmsbörsen med ett avstånd till all time highs på marginella 12 %. Aktien handlas inom en stigande trendkanal och ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor. De tekniska förutsättningarna för vidare uppgång är därmed goda.

Kortsiktigt har aktien toppat ur på 160 kr och testat det stigande jämviktsvärdet MA 40 veckor ett flertal gånger de senaste veckorna. Varje test har resulterat i en köprespons. Detta åskådliggörs genom att aktien bildat ”svansar”, på engelska wicks inom candlesticks. Så länge som detta förhållande är intakt är oddsen goda för vidare uppgång och test av tidigare toppnotering.

Entré köp
146kr
Målkurs
159kr
Nödutgång
140kr

Vi föreslår ett köp runt 146 kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 140kr.Målkurs sätts till 159kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under MA 40 veckor följt av vidare nedgång genom swing lägsta runt 141.50kr finns nästa stöd vid 134 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto