Home > Analys: Axfood köprespons efter test av stöd.

Analys: Axfood köprespons efter test av stöd.

Axfood aktien har uppvisat en köprespons efter ett test av stödet i form av den stigande trendlinjen… vilket öppnar upp för en återhämtning mot 154kr.

Axfood aktiens långsiktigt stigande trend har sedan början av 2016 övergått till ett sidledes handelsintervall mellan 131 och 168kr. Inom detta intervall har aktien uppvisat ett ökat köptryck i form av att bottnarna sedan 2017 etablerats allt högre. Detta har skapat ett stöd i from av en stigande trendlinje på veckobasis vilket utgör skiljelinjen mellan bull och bear. Så länge som aktien på veckobasis stänger därovan är förutsättningarna goda för ett positivt utbrott genom 167kr.

Förra veckan var aktien nere och testade stödet vilket resulterade i en köprespons i form av en avvisnings-candlestick på veckobasis vilket återigen bekräftar att köpstyrkan är intakt inom konsolideringen. Då aktien är översåld i det korta perspektivet och potentialen är god på ovansidan i förhållande till placeringen av en stoploss föreslås ett köp runt fredagens stängningskurs ned till 140kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning på veckobasis under 138kr.

Skulle aktien mot förmodan visa förnyad svaghet genom att signifikant på veckobasis stänga under 139kr förväntas ett test av 131kr. Passeras den sistnämnda indikeras en större trendvändning nedåt från en toppformation.

Aktien handlas under det sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Axfood
Entré köp 143-140kr Ticker AXFO
Målkurs 154kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 138kr P/E 20.5
Senaste 142.90kr Direkt avk. 4.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto