Home > Analys: Axfood kraftansamlar inför utbrott…

Analys: Axfood kraftansamlar inför utbrott…

Axfood har visat styrka i den senaste månadens börsnedgång då aktien lyckats hålla sig ovanför stödet runt 125 kr. Vi ser detta som en attraktiv ingångsnivå inför ett förmodat utbrott på ovansidan.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Axfood aktien bröt i slutet av april en längre tids kraftansamling mellan 111 och 127 kr på ovansidan, vilket utlöst en köpsignal i den långsiktigt stigande trenden. Det tidigare motståndet vid intervalltaket, 127 kr, har omvandlats till ett potentiellt stöd som de senaste veckorna ändrats till 125 kr.

Aktien nådde en lokal topp vid 135 kr efter köpsignalen och har därefter inlett en ny kraftansamlingsfas ovanför stödet. Då huvudtrenden och OBV indikatorn är stigande samtidigt som aktien uppvisat relativ styrka i den senaste månadens börsnedgång förväntas ett utbrott på ovansidan i första hand.

Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien handlas ovanför 125 kr. En etablering under 125 kr öppnar upp för en nedgång mot den tidigare intervallbotten runt 111 kr.

Då nödutgången kan placeras snävt i förhållande till potentialen av ett positivt utbrott, rekommenderas ett köp mellan 125 – 126 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 122kr. Målkursen sätts till skillnaden av det tidigare handelsintervallet d.v.s. 142 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid 125, 119 samt 111 kr. Motstånd vid 132.50 följt av 135 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto