Home > Analys: Axfood kraftansamlar inför utbrott…

Analys: Axfood kraftansamlar inför utbrott…

Axfood har visat styrketecken och handlas inom en kraftansamlingsfas i en långsiktigt stigande trend. Stödet runt 127 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå inför ett förmodat utbrott på ovansidan.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Axfood aktien bröt i slutet av april en längre tids kraftansamling mellan 111 och 127 kr på ovansidan, vilket utlöst en köpsignal i den långsiktigt stigande trenden. Det tidigare motståndet vid intervalltaket, 127 kr, har omvandlats till ett stöd och utgör en viktig referenspunkt för vidare uppgång.

Aktien nådde en lokal topp vid 135 kr efter köpsignalen och har därefter inlett en ny kraftansamlingsfas ovanför stödet. Då huvudtrenden och OBV indikatorn är stigande förväntas ett utbrott på ovansidan i första hand, vilket i sådana fall sannolikt tar aktien mot prisobjektivet av det tidigare handelsintervallet d.v.s 142 kr.

Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien handlas ovanför 127 kr. En etablering under 127 kr öppnar upp för en nedgång mot den tidigare intervallbotten runt 111 kr.

Då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen i ett utbrott på ovansidan rekommenderas ett köp på rekyl till 127.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 123 kr. Målkursen sätts till skillnaden av det tidigare handelsintervallet d.v.s. 142 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Stöd finns vid 127, 119 samt 111 kr. Motstånd runt 135 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto