Home > Analys: Axfood kraftsamlar inför utbrott!

Analys: Axfood kraftsamlar inför utbrott!

Axfood har sedan början av juni tydligt kraftsamlat. Den kortsiktiga trenden pekar alltmer positivt, och återkommande utmanande av kanaltaket som pågått sedan juni, indikerar att vi kan stå inför ett trevligt utbrott norrut, då nedsidan även varit begränsad under rekyler.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Dagligvarukedjan Axfood har tidigare i år kontrats av ett par större rekyler. Första rekylen kom i början av februari, andra i mitten av mars.

Därefter har utvecklingen i Axfood upplevt tydligt underliggande positiva tongångar. Inte minst har vi fått uppleva utslagna tekniska nyckelnivåer som det tunga vägskälet MA 200, men även en utslagen tidigare motståndsnivå kring 144.50 kronor, som noterar signifikant volym.

Sedan början av juni har uppgången dock tagit en paus, och efter en längre tids sidledes handel, upplever vi tecken på tydlig kraftsamling.

Den kortsiktiga trenden vars vägledning kommer från både 50 och 100 dagars glidande medelvärde, sänder båda positiva signaler. Samtidigt upplever vi återkommande utmanande av kanaltaket vid 149 kronor.

Kortsiktigt tror vi att sannolikheten är något förhöjd att vi kan få en nedgång som testar kanalgolvet, varpå vi ser ett attraktivt köpläge kring 145.50 kronor.

Därefter bedömer vi att sannolikheten är hög för att vi nu står inför ett utbrott därefter ur kraftsamlingen, och att vi kan få en resa norrut upp till 154 kronor, som redan för drygt ett år sedan upplevde svårigheter till genombrott på nedsidan.

Förslagsvis placeras en stop loss redan vid 142.50 kronor, för att bekränsa ett eventuellt bakslag.

Axfood handlas sedan mitten av maj över det långsiktiga vägskälet i form av 200 dagars glidande medelvärde. Under juni månad har även bolagets aktie lyckats finna mark över det riktigt tunga vägskälet 12 månaders glidande medelvärde, vilket anses vara ytterst positivt för den framtida utvecklingen.

Så sent som i slutet av maj framgick det i ett pressmeddelande att Axfood, genom sitt dotterbolag Matse Holding köpt Middagsfrid.

Enligt Breakit var summan cirka 20 miljoner kronor, som var en kraftig rabatt på den tidigare summan på 100 miljoner kronor som Middagsfrid varit ute till försäljning av under 2015. Anledningen till det rabatterade priset, är att försäljningsutvecklingen såväl som resultat varit svagt under de senaste åren i bolaget.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Analys: Axfood kraftsamlar inför utbrott!

Axfood
Entré köp 145.50 kr Ticker AXFO
Målkurs 154.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 142.50 kr P/E 21.2
Senaste 146.90 kr Direkt avk. 4.0%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto