Home > Analys: Axfood på väg att utlösa säljsignal.

Analys: Axfood på väg att utlösa säljsignal.

Axfood aktiens trendacceleration på ovansidan är sannolikt över då OBV värdet redan brutit igenom tidigare lågpunkt medan aktien än så länge klamrat sig fast vid stödet runt 471 kr.

Axfood aktien handlas i en långsiktigt stigande trend sedan dubbelbotten runt 141 kr från mars 2009. Uppgången har skett i tre olika faser där den första fasen fram till december 2012 var mer av en sidledes utveckling, liknande en triangelformation med stigande bottnar, men där topparna var på samma nivå. Ett utbrott skedde i januari 2013, vilket signalerade början av fas 2 där aktien visade mer an av en stigande trend vars trendhälsa var sund då aktien rebalanserat sentimentet i form av rekyl efter kursuppgångar.

I slutet av oktober förändrades beteende mönstret återigen då aktien accelererat på ovansidan och kurskurvan tagit en allt mer parabolisk form som uteslutande signalerar början av slutet på uppgången. I denna fas 3, som för övrigt ett flertal av bolagen på Stockholmsbörsen börjar uppvisa, är stämningen euforiskt och det gäller då att ha en exit plan i bakhuvudet när de tekniska signalerna inte längre stödjer vidare uppgång.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

För Axfood som handlas i en kortsiktigt starkt stigande trend med högre toppar och lägre bottnar ser det såldes tekniskt sett starkt ut om det inte vore för ”three little indians” formationen som ofta indikerar en vändning nedåt. OBV värdet har sedan slutet av januari vänt nedåt och brutit igenom tidigare bottnar vilket ”skvallrar” att den tekniska styrkan snabbt är under avtagande.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

Bryts stödet runt 471 kr bör man kliva ur långsiktiga innehav då det är stor risk för starten av en större korrigering till i första hand 450 följt av 400 kr och kanske än lägre.

Aktien handlas oroväckande mycket över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid 471 kr. Motstånd vid 490 följt av 506 kr.

 

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto