Home > Analys: Axfood testar stödet…

Analys: Axfood testar stödet…

Axfood har efter en toppnotering på 165.70 kr i början av december rekylerat ned till kanalgolvet som visat sig hålla för ett första test. Så länge som aktien handlas ovanför MA 200 är förutsättningar goda för en återgång till den stigande huvudtrenden.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Axfood aktien handlas inom en väl definierad stigande trendkanal där kanalgolvet utgör stöd vid vinsthemtagningar och kanaltaket agerar som begränsningslinje för vidare uppgång. Aktien var uppe och testade motståndet vid kanaltaket i början av december vilket blev avvisat på ett kraftfullt sätt genom bildandet av en ”Gravestone Doji”. Detta i sin tur medförde till förnyad svaghet som tagit aktien ned mot stödet vid kanalgolvet som visat sig hålla efter ett första test.

En svag börs som helhet har medfört att aktien inte lyckats få fotfäste på ovansidan trots att stödet än så länge är intakt vilket kan resultera i att stödet till slut ger vika.

Då risken i form av en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen i en återgång till den stigande huvudtrenden föreslås ett köp runt 141 kr.  Målkurs sätts konservativt till 156 kr med reservation för vidare uppgång mot kanaltaket om detta motstånd signifikant forceras. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 137 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att signifikant stänga under stödet vid kanalbotten finns närmaste stöd vid det stigande MA 200 runt 139 kr följt av 131.50 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
NFA
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto