Home > Analys: Axfood trotsar börsnedgången…

Analys: Axfood trotsar börsnedgången…

Axfood aktien har trotsat de senaste veckornas börs rekyl vilket skapar goda odds för ett utbrott uppåt framöver.

Axfood aktiens långsiktigt stigande huvudtrend har sedan mitten av 2015 övergått till ett sidledes handelsintervall mellan 130 och 168kr. Inom intervallet har aktien de senaste året visat positiva tecken genom uppvisandet av en sekvens av stigande lågpunkter, vilket lett till ett utbrott uppåt under oktober och en etablering ovanför 149kr som omvandlats till ett stöd.

Så länge som aktien på veckobasis respekterar detta stöd d.v.s. aktien tillåts att under en kort tid handlas därunder för i slutet av veckan stänga därovan är utsikterna goda för vidare uppgång i aktien.

De senaste veckorna har uppgångsscenario förstärkts ytterligare genom att aktien trotsat den generella börsnedgången och istället ångat på vidare uppåt, en super stark aktie med andra ord.

Vi ser ett köpläge uppenbara sig vid ett test av 155kr, en stoploss i detta scenario kan placeras under 151kr. Målkurs sätts konservativt till 166kr, med reservation för möjligheten till ett utbrott på ovansidan och betydligt högre kurser framöver.

Aktien handlas ovanför det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Axfood
Entré köp 155kr Ticker AXFO
Målkurs 166kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 151kr P/E 22.8
Senaste 159kr Direkt avk. 3.8%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto