Home > Analys: Axfood vid balanspunkt…

Analys: Axfood vid balanspunkt…

Andra kvartalet har onekligen inletts i tydligt positiva tongångar för Axfood. Bolagets aktie har nu klivit upp till en balanspunkt, där även MA 200 utmanas på allvar för första gången sedan hösten 2016. Underliggande positivitet öppnar nu upp för en potentiell vidare uppgång till nästa tunga motståndsnivå…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Axfood har efter en tid av konsolidering lyckats bryta sig loss, vilket innebär att vi under andra kvartalet fått uppleva en uppgång på drygt 6 procent.

Uppgången innebär att vi nu noteras vid balanspunkten kring 142.50 kronor, samtidigt som vi nu utmanar ett viktigt vägskäl.

Just 200 dagars glidande medelvärde ses ofta som ett viktigt vägskäl, och tidigare utmanande av den balanspunkt vi nu befinner oss vid, har detta tunga medeltal ej varit i närheten.

Detta tillsammans med underliggande positivitet ökar sannolikheten för att vi nu är på väg att bryta upp.

Kortfattat har vi under veckan handlats ett par kronor över både balanspunkten, och MA 200, vilket i sig bidrar med en positiv pusselbit till den stora helhetsbilden.

Att aktien även utöver detta lyckats kliva över 40 veckors glidande medelvärde, tillför vidare positivitet.

Detta öppnar nu upp för en potentiell resa upp till 152 kronor. Vid denna prisnivå ser vi en stor sannolikhet för att vi kan få besök av säljare, varpå det kan vara läge att kliva av.

Skulle det visa sig vara att vi nu eventuellt upplever en falsk köpsignal, skulle detta möjligtvis kunna innebära att vi kan komma att bryta under balanspunkten vid 142.50 kronor, för att inledningsvis besöka 140 kronor, följt av 136 kronor på sikt.

Axfood rapporterade den 20 april att försäljningen i jämförbara butiker ökade med 1.3 procent i det första kvartalet 2017, likt tidigare fjärde kvartal 2016.

Bolaget redovisade den 20 april ett rörelseresultat på 397 miljoner kronor i det första kvartalet 2017, i linje med förväntningarna enligt en prognossammanställning av SME Direkt.

Försäljningen som uppgick till 10.639 miljoner kronor i kvartalet, var svagt bättre än väntade 10.623 miljoner kronor.

”Min bedömning är att kalendereffekten, med skottåret i fjol och påsken, var någonstans 1,5-2 procentenheter negativ. Men jag vill se aprils siffror innan jag kan vara mer exakt än så”, sade Axfoods vd Klas Balkow efter rapporten i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Axfood
Entré köp 142.50 kr Ticker AXFO
Målkurs 152.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 139.50 kr P/E 20.6
Senaste 142.90 kr Direkt avk. 4.2%

 

Köpläge ses redan vid 142.50 kronor, trots balanspunkt då vi nu driver kamp med MA 200 med underliggande positivitet. Målkursen landar på 152 kronor, som historiskt uppvisat signifikant volym. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 139.50 kronor.

Aktien noteras över 50 och 100 dagars glidande sedan slutet av april, och ser nu ut att kunna lyckas etablera sig över MA 200.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

Analys: Axfood vid balanspunkt…

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto