Home > Analys: Axis närmar sig prisobjektivet

Analys: Axis närmar sig prisobjektivet

Nätverksföretaget Axis utlöste en köpsignal den 11 september då aktien forcerade ett bredare handelsintervall på ovansidan. Ett bättre delårsresultat medförde en acceleration av uppgången och aktien är i närheten av prisobjektivet på 240 kr.

Axis-aktien har ett P/E på 31.3 vilket är betydligt högre än det negativa bransch genomsnittet. Utdelningen är 5 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2.1 %, vilket är något högre än bransch snittet på 2.02 %. Vinst per aktie är hela 7.56 kr.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den korta upptrenden runt 230 k, samt det tidigare motståndet som omvandlats till stöd runt 190 kr. Det finns inga naturliga motstånd då aktien handlas på nya toppnoteringar.

Axis har lämnat den sidåtgående rörelsen från 2012, mellan 135 och 190 kr. Då den långsiktiga huvudtrenden varit stigande var det naturligt att konsolideringen var en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång. Den 11 september forcerades intervallet på ovansidan och utlöste köpsignal. Denna köpsignal återtestades kort därefter varvid aktien inledde en mindre konsolidering vilket ledde till ännu en utlöst köpsignal. Ett potentiellt prisobjektiv är på 240 kr, skillnaden mellan botten och taket i handelsintervallet.

Vi har i analys 26 september rekommenderat ett köp om aktien skulle rekylera ned för ett test av stödet vid 195 alternativt 190 kr. Aktien har därefter stigit kraftigt och blivit överköpt vilket kombinerat med ett prisobjektiv som är nära att uppfyllas ger oss en god möjlighet att låsa in åtminstone en del av vinsten vid fortsatt uppgång mot 240 kr nivån.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol AXIS

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto