Home > Analys: Balder B närmar sig köpläge!

Analys: Balder B närmar sig köpläge!

Balder B har uppvisat styrketecken genom att forcera motståndet vid 200kr och etablera sig ovanför MA 40 veckor. Vidare test av 200kr utgör ett köpläge mot 223 följt av 245kr.

Balder B har haft en fantastisk kursutveckling det senaste decenniet med en dryg 40 dubbling av kursen räknat från botten strax under 5kr från 2008. Det senaste året har styrkan i uppgången avtagit och aktien har bildat ett sidledes handelsintervall mellan 170 och 249kr. Så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten från början av året tolkas handelsintervallet som en andhämtningspaus inför vidare uppgång i aktien, understödd av en attraktiv fundamental värdering och en stigande sekvens av vinst per aktie.

Jämfört med OMX index visar aktien tydlig styrka då börsen sedan mitten av juli försvagats samtidigt som Balder handlats i en sidledes trend. Detta leder vanligtvis till en period av överprestation när börsen som helhet har rekylerat färdigt. Vi ser redan nu en möjlighet till ett köp inför en ny uppgångsfas mot tidigare toppar där en idealisk ingångsnivå är vidare test av 200kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 196kr. Målkurs sätts till 242kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 200kr följt av vidare nedgång genom MA 40 veckor är oddsen goda för vidare test av det avgörande stödet runt 177kr. Passera detta på nedsidan tolkas den sidåtgående utvecklingen som en toppformation där 160kr är närmaste avstämningsnivå på nedsidan.

Balder B
Entré köp 200kr Ticker BALD B
Målkurs 242kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 196kr P/E 5
Senaste 205.90kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BALD B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto