Home > Analys: Balder B på väg mot 250kr…?

Analys: Balder B på väg mot 250kr…?

Balder B har visat positiva indikationer genom att etablera sig ovanför MA 40 och notera en ny swing högsta. Närmaste avstämningsnivå på ovansidan utgörs av tidigare topp runt 250kr. 

Balder B har haft en fantastisk kursutveckling det senaste decenniet med en 50 dubbling av kursen räknat från botten strax under 5kr från 2008. Under 2016 avtog styrkan i uppgången och aktien har bildat ett sidledes handelsintervall mellan 170 och 249kr. Så länge som aktien handlas ovanför botten från 2017 tolkas handelsintervallet som en andhämtningspaus inför vidare uppgång, understödd av en attraktiv fundamental värdering och en stigande sekvens av vinst per aktie.

Under maj 2017 bröts 200kr intervallet som tidigare utgjort ett hinder för vidare uppgång.  Aktien har därefter avvisat denna nivå vid test ovanifrån och därmed bekräftat att det tidigare motståndet omvandlats till ett stöd. Detta utgör tillsvidare skiljelinjen mellan bull och bear.

Vi ser aktien som köpvärd inför vidare uppgång och test av tidigare topp där en idealisk ingångsnivå ligger runt 220kr i närheten av ett trendlinje stöd. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 203kr. Målkurs sätts till 248kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 200kr följt är oddsen goda för vidare test av det avgörande stödet runt 177kr. Passera detta på nedsidan tolkas den sidåtgående utvecklingen som en toppformation där 160kr är närmaste avstämningsnivå på nedsidan.

Balder
Entré köp 220kr Ticker BALD B
Målkurs 248kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 203kr P/E 4.8
Senaste 221.60kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BALD B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto