Home > Analys: Balder kraftsamlar inför utbrott.

Analys: Balder kraftsamlar inför utbrott.

Fastighetsbolaget Balder har sedan vi fick en rekyl från årshögsta vid 223 kronor tydligt kraftsamlat. Konsolideringen har nu pågått sedan 29 juni, och vi noterar att underliggande köpstyrka sedan en vecka tillbaka börjar dominera allt mer. Detta sänder positiva signaler, och aktien laddar nu inför utbrott…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Balder inledde redan början av året i tydligt positiva tongångar, vilket innebär att sedan årsskiftet är bolagets aktie upp drygt 12 procent.

Vi fick dessvärre en rekyl vid årshögsta 223 kronor i början av juni, som tagit oss söderut till nuvarande 206.10 kronor.

Efter rekyl uppstod lyckades aktien inte bryta under 200 kronor, tillika sentimental heltalsnivå och teknisk stödnivå med underliggande signifikant köpvolym.

En tydlig kraftsamlingsfas har pågått inom intervallet 201 och 207.50 kronor, och tittar vi i vår volymindikator så noterar vi att säljstyrkan inte fått något större övertag, utan indikerar snarare att köpstyrkan tilltar.

Dessutom har det medellånga 100 dagars glidande medelvärde under denna tid legat som en trevlig stark rygg bakom oss, och heller ej utmanats på allvar.

Detta sänder positiva signaler, att vi nu kraftsamlar inför utbrott.

Vi inväntar ett utbrott ur kraftsamlingsfasen, för att minimera risken för en falsk köpsignal. Vi ser därmed en attraktiv ingångsnivå vid 208 kronor.

Detta innebär samtidigt att när köpsignalen väl triggas, att vi vänder blickarna norrut mot 219 kronor.

Vid omkring 219.50 kronor innehar vi en tung teknisk motståndsnivå, och väntar således här ett större mothugg från säljare.

Förslagsvis placeras en stop loss redan vid 204.50 kronor, för att begränsa en eventuell nedgång när en position väl inletts.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BALD B.

Analys: Balder kraftsamlar inför utbrott.

Balder
Entré köp 208.00 kr Ticker BALD B
Målkurs 219.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 204.50 kr P/E 5.0
Senaste 206.10 kr Direkt avk. N/A
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto